Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă reținere în dosarul de corupție de la Primăria Trușeni

© Sputnik / Miroslav Rotariizolator, imagine simbol
izolator, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Abonare
O nouă reținere în dosarul de corupție de la Primăria Trușeni. Iată cine este vizat.
CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Un fost polițist a fost reținut pentru 72 de ore, după ce în această dimineață ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat percheziții în dosarul Primăriei Trușeni. Fostul polițist este bănuit de complicitate la tentativa de deposedare de proprietate a unei locuitoare din Trușeni.
Zilele trecute, dosarul în privința primarului de Trușeni, arhitectului-șef, dar și a ex-conducătorului Întreprinderii Municipale Truşeni a fost expediat în instanța de judecată. Aceștia sunt învinuiți de comiterea unor fapte de corupție, după ce au fost identificate multiple cazuri de pretindere de mijloace financiare de la agenţi economici şi persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri.
Totodată, în cadrul investigaţiilor şi acţiunilor de urmărire penală, a fost documentată şi tentativa de preluare abuzivă a unor proprietăţi, care aparţineau unei locuitoare, în vârstă de 73 de ani, a comunei Truşeni. Astfel, au fost obţinute imagini video din biroul de serviciu al primarului de Truşeni, unde au avut loc discuţii dintre edil şi complicii săi privind planul de deposedare de avere a unei femei singure.
Potrivit rolurilor împărţite între complici, aceştia urmau să obţină încrederea pensionarei, prin oferirea unor atenţii, pentru a putea intra în posesia actelor originale de proprietate asupra casei de locuit din Truşeni, a unor terenuri, dar şi a unui apartament din capitală.
De asemenea, din discuţiile purtate, banii pe care i-ar fi obţinut după vânzarea proprietăţilor menţionate, urmau a fi împărţiţi între membrii grupului.
Curtea de apel Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Societate
Primarul comunei Trușeni, din nou în arest la domiciliu
Fluxul de știri
0