Пожар - Sputnik Moldova, 1920
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Rușinos! Iată ce a făcut un tânăr agresiv care a urcat băut și fără permis la volan

© Sputnik / Mihai Carauspoliția
poliția - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Abonare
Un tânăr de 24 de ani s-a dat în spectacol noaptea trecută pe străzile din Capitală. Acesta urcase băut la volan și depășise de aproape cinci ori norma de alcool admisibil în aerul expirat.
CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Un tânăr care conducea agresiv automobilul la volanul cărui se afla a fost reținut de polițiști. Șoferul era în stare de ebrietate și fără permis de conducere. Ulterior, oamenii legii au stabilit că acesta era anunțat în căutare de Inspectoratul de Poliție Strășeni. Incidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 01:00, pe o stradă din sectorul Ciocana.
La cerința agenților de patrulare șoferul inițial a oprit, însă la apropierea polițistului de automobil a apăsat pe accelerator. Oamenii legii i-au cerut de mai multe ori să oprească, însă acesta a continuat să meargă cu viteză și să încalce regulile de circulație. În final, conducătorul auto a fost reținut pe o stradă din sectorul Buiucani al Capitalei.
A fost stabilit că șoferul are 24 de ani și este originar din raionul Dubăsari. În luna octombrie 2021, tânărul ar fi comis un furt în localitatea Vulcănești din raionul Nisporeni, iar ulterior a răpit un automobil din satul Lozova, Strășeni, cu care a accidentat un microbuz pe o stradă din sectorul centru al Chișinău.
Tânărul este reținut de polițiștii Inspectoratului de Poliție Strășeni pentru 72 de ore, în cadrul cauzei penale.
Șoferul urmează a fi cercetat penal pentru conducerea mijlocului de transport fiind în stare de ebrietate avansată și contravențional pentru neîndeplinirea indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul.
Спецназ - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Politică
Percheziții matinale la Durlești: Ce caută ofițerii CNA
Conform legii penale, pentru răpirea mijlocului de transport, acesta riscă pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani, iar pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate cu grad avansat, riscă riscă să nu mai aibă dreptul de a conduce un automobil și muncă neremunerată în folosul comunităţii.
De asemenea, pentru neîndeplinirea indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul, urmează a fi sancționat cu amendă de până la 25 de mii de lei.
Proprietarul automobilului implicat în acțiunile ilegale, urmează a fi sancționat penal, pentru predarea cu bună ştiinţă a conducerii mijlocului de transport către o persoană care se află în stare de ebrietate și riscă muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.
Fluxul de știri
0