Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Percheziții matinale la Durlești: Ce caută ofițerii CNA

© Sputnik / Rodion ProcaСпецназ
Спецназ - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Abonare
Ofițerii Centrului Național Anticorupție efectuează percheziții într-un dosar privind înstrăinarea terenurilor.
CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție desfășoară percheziții în dosarul primăriei Durlești. Este vorba de un dosar privind înstrăinarea frauduloasă a terenurilor, informează serviciul de presă al CNA printr-un comunicat de presă.
„Suntem la patru adrese din raza municipiului Chișinău, unde efectuăm acțiuni de urmărire penală la persoane care au intrat ilegal în posesia terenurilor, fiind în cercul de apropiați ai fostului primar. Vom reveni cu detalii”, este precizat în comunicatul CNA.
Amintim, la sfârșitul anului trecut, mai mulți foști funcționari din cadrul Primăriei Durlești au ajuns în vizorul CNA și cel al procurorii anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din raza orășelului Durlești, în baza unor decizii ale Consiliului orășenesc.
Persoanele implicate în dosar sunt bănuiți că ar fi prejudiciat statul cu circa 6,5 milioane de lei.
CNA a ajuns în această dimineață și la președintele Partidului „Democrația Acasă”. Activistul civic a fost reținut pentru 72 de ore. Costiuc a filmat momentul și a transmis live pe pagina de Facebook.
Молоток судьи - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2022
Societate
Primărița din Trușeni și complicii săi vor ajunge pe banca acuzaților
Fluxul de știri
0