Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primărița din Trușeni și complicii săi vor ajunge pe banca acuzaților

Молоток судьи - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2022
Abonare
Procuratura Anticorupție anunță că a expediat în judecată cauza penală de învinuire a primăriţei din Truşeni . Astfel, aceasta, dar și complicii ei vor ajunge pe banca acuzaților.
CHIȘINĂU, 6 ian - Sputnik. Dosarul primăriței din Trușeni și a complicilor săi a ajuns pe masa judecătorilor. Procurorii au expediat cauza penală în instanță. Aceștia urmează să fie judecați pentru ”corupere pasivă, pregătirea de escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari și escrocherie săvârșită ca fapt consumat”, a precizat Procuratura Anticorupție.
În unul dintre episoade, primăriței din Truşeni şi arhitectului-șef al Primăriei comunei Trușeni li se incriminează faptul că, în perioada lunilor iunie - iulie 2021, au pretins și primit bani, în schimbul urgentării eliberării certificatului de urbanism pentru proiectare.
Într-un alt episod, primăriței din comuna Truşeni și celor doi complici ai săi li se incriminează faptul pregătirii pentru săvârșirea infracțiunii de escrocherie. Aceștia ar fi indus în eroare o bătrână din comuna Truşeni, în scopul însușirii bunurilor imobile ale acesteia. Totuși, schema lor nu a fost dusă până la capăt pe motiv că activitatea ilicită a acestora a fost întreruptă după ce au fost reținuți în cadrul unei cauze penale conexe corupției.
În cel de-al treilea caz, acelorași persoane li se incriminează săvârșirea infracțiunii de escrocherie ca fapt consumat, manifestată prin sustragerea prin înșelăciune a mijloacelor bănești de pe cardul bancar, ce îi aparținea aceleiași bătrâne din comuna Truşeni.
Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la zece ani de pușcărie.
Александр Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2022
Societate
Stoianoglo rămâne sub control judiciar: Precizările procurorului pe caz
Fluxul de știri
0