Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germania a reacționat la negocierile dintre Rusia și SUA

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaВыборы в Бундестаг
Выборы в Бундестаг - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cancelarul german Scholz a calificat dialogul Rusia-SUA cu privire la securitate drept un progres.
CHIȘINĂU, 12 ian – Sputnik. Cancelarul german Olaf Scholz a calificat drept progres demararea negocierilor dintre Rusia și țările occidentale, în diverse formate, a subliniat necesitatea continuării acestora și realizarea acordurilor la care s-a ajuns deja.
„Una dintre consecințele (activității de politică externă a Cabinetului de Miniștri al RFG) a fost că – și nu numai datorită eforturilor noastre, ci și a multor altora – mecanismele au fost puse în mișcare, că există mai multe niveluri de negocieri și acesta este un progres bun”, a spus el, răspunzând miercuri la întrebările deputaților din Bundestag.
Între altele, Scholz a amintit că a avut o întâlnire la Bruxelles cu liderii Franței și Ucrainei - membri în cadrul ”formatului Normandia”.
”Trebuie să purtăm și în continuare astfel de negocieri. Un obiectiv important este, alături de formatele care există acum - dialogul strategic dintre Statele SUA și Rusia în Elveția, întâlnirea NATO-Rusia care are loc acum, - să începem dialogul și în formatul OSCE, dar și în ”formatul Normandia”, pentru ca să existe posibilitatea implementării deciziile fixate, în numele progresului necesar”, – a spus Scholz.
Negocierile ruso-americane de la Geneva privind garanțiile de securitate - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Rusia
Rusia are nevoie de un răspuns concret la îngrijorările legate de neextinderea NATO
La sfârșitul anului 2021, Rusia a publicat proiectele de acorduri cu SUA și înțelegeri cu NATO privind garanțiile de securitate. Moscova solicită între altele de la partenerii săi occidentali garanții privind renunțarea la extinderea în continuare a NATO spre est, aderarea la bloc a Ucrainei și la crearea de baze militare în țările post-sovietice.
Rusia și Statele Unite au avut pe 9 și 10 ianuarie consultări la Geneva cu privire la propunerile Moscovei despre garanțiile de securitate. Apoi la Bruxelles a avut loc, pe 12 ianuarie, o reuniune a Consiliului Rusia-NATO, iar la Viena se vor desfășura consultări pe platforma Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE)
Politolog: Vor preveni negocierile de la Geneva conflictele pe arena internațională? - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2022
Podcasturi
Politolog: Vor preveni negocierile ruso-americane conflictele pe arena internațională?
Fluxul de știri
0