Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: Valul cinci de COVID-19 - Moldova ar putea lua în calcul o nouă Stare de Urgență

Expert: Valul cinci de COVID-19 - Moldova ar putea lua în calcul o nouă Stare de Urgență
Abonare
După sărbătorile de iarnă, numărul cazurilor noi de COVID-19 va crește considerabil, susțin specialiștii în sănătate publică.
Expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc menționează că valul cinci este tot mai aproape de Republica Moldova. În acest context, Tocarciuc spune că, odată cu prezența tulpinii Omicron în Republica Moldova, situația se va complica.

”După sărbători va începe să crească numărul cazurilor noi, va veni valul cinci, condiționat de Omicron. Spre sfârșit de ianuarie am putea avea un număr foarte mare de bolnavi. La Omicron, numărul de spitalizări este mult mai mic, dar este mult mai contagios decât tulpina Delta”, spune Tocarciuc.

Expertul adaugă că masca rămâne a fi un mijloc de protecție indispensabil în cazul noii tulpini, însă menționează că măștile simple nu sunt atât de eficiente, comparativ cu măști care au mai multe straturi.

”Trebuie să purtăm în transportul public măști de calitate, cu mai multe straturi, asta ne va proteja”, spune interlocutoarea.

Tocarciuc menționează că, în funcție de cum vor evalua lucrurile în ceea ce ține numărului de cazuri noi, Republica Moldova ar putea să ia în calcul și o nouă stare de urgență la nivel național.
Amintim că Ministerul Sănătății a raportat marți, 11 ianuarie, alte 1139 cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova, dintre care 58 de cazuri în regiunea transnistreană.
Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 382124.
Fluxul de știri
0