Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ultima oră: Tulpina Omicron a fost depistată în Republica Moldova

© REUTERS / Dado Ruvic/IllustrationТест на COVID-19 на фоне надписи "Омикрон"
Тест на COVID-19 на фоне надписи Омикрон - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Abonare
Noua tulpină a coronavirusului a fost depistată în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Au fost depistate primele cazuri de Omicron în Republica Moldova. Informația a fost confirmată de directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Jelamschi. Potrivit acestuia, au fost depistate 16 cazuri de infectare cu varianta Omicron.
Opt persoane sunt internate cu forme medii ale bolii, iar două - cu forme medii grave. Printre pacienții infectați cu această tulpină este și o femeie însărcinată. La fel, printre persoanele depistate cu tulpina Omicron a COVID-19 este și un copil de numai două luni.
„ANSP a realizat prima secvențiere din acest an, iar probele preselectate au fost din perioada 1-8 ianuarie. În total au fost preselectate 149 de probe pozitive cu o concentrație virală foarte pronunțată. La cea de-a doua testare a acestor 149 de probe s-au identificat 38 de probe cu încărcătură virală bună dintre care 16 probe au fost selectate pentru secvențiere. În toate cele 16 cazuri a fost depistată varianta Omicron”, a declarat Jelamschi.
Din cele 16 cazuri depistate cu tulpina Omicron a coronavirusului, 11 sunt bărbați și cinci femei. Cele mai multe cazuri, 12 la număr, sunt din Chișinău. Alte două cazuri în Durlești, unul în raionul Strășeni și unul în regiunea transnistreană.
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Coronavirus
„Deltacron” - o nouă tulpină sau eroare de laborator?
Fluxul de știri
0