Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Spînu: Moldovagaz va schimba mecanismul - Nu toți oamenii vor primi compensații la gaz

© Sputnik / Mihai CarausFactură pentru gaz, imagine simbol
Factură pentru gaz, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Abonare
O parte dintre cetățenii Republicii Moldova nu vor primi compensații la gaz. Iată ce spune vicepremierul Andrei Spînu.
CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Moldovagaz va schimba mecanismul de primire a compensațiilor la gaz. Asta după ce, potrivit vicepremierului Andrei Spînu, unii oameni au venit singuri cu inițiativa de a renunța la ajutorul primit din partea statului.
Despre asta, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a spus în cadrul unei conferințe de presă în care a vorbit despre majorarea prețului de achiziție a gazului până la 646 de dolari pentru mia de metri cubi.

"În unele zile am primit mesaje de critică, dar și multe mesaje de încurajare. Am văzut demersuri de solidaritate. Oamenii care își permit să achite un preț mult mai mare la gaz, solicită să renunțe la compensații în favoarea celor vulnerabili. Vă anunț că vom lucra la un modul împreună cu Moldovagaz care să permită acest lucru", a declarat Spînu.

În context, vicepremierul Andrei Spînu le-a mulțumit oamenilor pentru înțelegere și solidaritate.
"Sunt sigur că vom trece peste această criză așa cum am trecut și prin altele din ultima perioadă", a spus Spînu.
Tot în cadrul ședinței, ministrul Spînu a declarat că Moldovagaz analizează opțiunea de majorare a tarifului la gaz în următoarea perioadă.
„Moldovagaz analizează și opțiunea de creștere suplimentară a tarifului care să asigură achitarea curentă. Guvernul analizează opțiuni suplimentare de susținere a populației. Va fi convocată și Comisia pentru Situații Excepționale în următoarele zile”, a declarat Andrei Spînu.
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Spînu: Moldovagaz analizează creșterea suplimentară a tarifului la gaz
Ieri Moldovagaz a anunțat că plătește în luna ianuarie 646 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz livrat de Gazprom.
Prețul s-a majorat cu aproape 200 de dolari - în decembrie o mie de metri cubi a costat 450 de dolari.
Amintim că în seara zilei de 4 ianuarie președintele țării, Maia Sandu, a convocat, în regim de urgență, Consiliul Suprem de Securitate. În cadrul ședinței a fost discutată situația din sectorul energetic al țării, creată ca urmare a creșterii semnificative din ultima perioadă, pe piața europeană, a prețurilor de achiziție a gazelor naturale.
CSS a recomandat Guvernului să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura furnizarea neîntreruptă a gazelor către consumatori.
Fluxul de știri
0