Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Numărul îmbolnăvirilor zilnice cu COVID în Rusia ar putea fi de ordinul sutelor de mii

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaAmbulanță, Rusia
Ambulanță, Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Abonare
Șeful ”Rospotrebnadzor”, Popova, admite că numărul cazurilor de COVID-19 ar putea ajunge la 100 de mii pe zi.
CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Incidența COVID-19 în Rusia, la o evoluție nefavorabilă a situației, poate ajunge la o sută de mii de cazuri pe zi, a declarat șefa ”Rospotrebnadzor”, Ana Popova, la o ședință a consiliului coordonator pentru combaterea infecției cu coronavirus.
„Epidemiologii, matematicienii, analiștii noștri au dezvoltat abordări de prognozare a evoluției situației epidemiologice și aceste abordări au un caracter integrat, neliniar. Și bineînțeles, trasăm prognoze atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, și pesimiste și optimiste. Și ceea ce vedem astăzi, din păcate, creează o prognoză în variantă pesimistă privind o posibilă stabilire în creștere a numărului de cazuri legate de infecția cu covid, până la numere de șase cifre pe teritoriul Rusiei, la o dezvoltare nefavorabilă și dacă nu vor fi respectate cerințele despre care vorbim deja de doi ani”, a declarat șefa ”Rospotrebnadzor”.
Medicul sanitar șef a subliniat că experții văd semne de agravare a situației. Astfel, în 35 de regiuni, nivelul îmbolnăvirilor depășește media pe țară. În același timp, rata de incidență în prima săptămână a noului an s-a redus.
„Conform rezultatelor primei săptămâni a acestui an, în țară au fost înregistrate 112 006 de cazuri de COVID-19 și indicatorul este de 76,33 la 100 de mii de locuitori, ceea ce este chiar mai puțin cu 19,4% decât în ​​ultima săptămână a anului trecut”, a explicat Popova.
Машина скорой медицинской помощи - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Creștere bruscă a cazurilor de infectare
Ea a îndemnat angajatorii să fie atenți la sănătatea angajaților și să nu-i admită la muncă pe care vin cu simptome de viroze acute.
Vorbind despre răspândirea tulpinii Omicron, șefa Rospotrebnadzor a menționat că au fost identificate 305 cazuri de infectare în 13 regiuni: este vorba de Moscova, regiunea Moscova, Sankt Petersburg, regiunea Rostov, ținutul Perm, regiunile Murmansk, Leningrad, Oriol, Orenburg și Republica Bașkortostan.
Popova a avertizat că perioada de incubație a ”omicronului” este mai scurtă decât cea a predecesorilor săi, astfel încât o persoană poate deveni contagioasă încă din a doua zi după infectare, iar simptomele apar în ziua a treia-a cincea.
Astăzi în Rusia au fost identificate 17 525 de noi cazuri de COVID-19. Cu o zi înainte au fost înregistrate 15 830 de persoane infectate, ritmul de creștere s-a majorat de la 0,15 la 0,16 la sută. În total, de la începutul pandemiei în Rusia s-au infectat cu noul coronavirus 10 684 204 de persoane.
Vaccinarea rămâne în continuare cea mai sigură metodă de protecție.
Тест на COVID-19 на фоне надписи Омикрон - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Coronavirus
Ultima oră: Tulpina Omicron a fost depistată în Republica Moldova
Fluxul de știri
0