Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Comisia pentru Situații Excepționale, în ședință: Criza gazelor pe ordinea de zi

© Sputnik / Mihai CarausГазовая плита
Газовая плита  - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale se întrunește în ședință pentru a analiza măsuri privind criza gazelor din Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale se va întruni în ședință, cel mai probabil, în următoarele zile. Subiectul va fi criza gazelor cu care se confruntă Republica Moldova.
Precizarea a fost făcută de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe de presă. În cadrul ședinței urmează să fie aprobate un șir de măsuri care să ajute la depășirea situației de criză. Totodată, Spînu a cerut maximă responsabilitate tuturor celor care își exprimă părerea pe acest subiect și să verifice informația înainte de a o expune în spațiul public

„Am urmărit reacțiile care au venit din societate referitoare la mai multă transparență în procesul de gestionare a situației. În acest sens, reiterez, orice declarație a Guvernului trebuie să fie bine documentată și să avem toată informația pe masă”, a declarat Andrei Spînu.

La fel, ministrul reiterează angajamentul Guvernului de a asigura livrarea gazelor pentru toți consumatorii la un preț acceptabil. Mai mult, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării a asigurat cetățenii de luarea deciziilor corecte și transparente în contextul unei situații necontrolabile și instabile la prețul gazelor naturale.
Andrei Spînu a mai spus că Guvernul analizează opțiuni suplimentare de susținere a populației în funcție de evoluția prețurilor la nivel european. Potrivit lui Spînu, în primele zece zile ale lunii ianuarie s-a constatat o descreștere considerabilă a prețului la gaze, ceea ce va duce la o scădere a prețului de achiziție a gazului pentru luna februarie.
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Spînu: Moldovagaz analizează creșterea suplimentară a tarifului la gaz
Fluxul de știri
0