Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O companie de turism, implicată într-o schemă de falsificare a certificatelor COVID-19

© AFP 2024 / ANDREAS SOLAROGreen Pass
Green Pass - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Abonare
O schemă frauduloasă de falsificare a certificatelor COVID-19 a fost deconspirată de polițiști și procurori.
CHIŞINĂU, 11 ian - Sputnik. Angajații unei companii de turism falsificau certificate medicale privind testarea la virusul COVID-19, care erau eliberate de un laborator medical privat din Capitală. Certificatele medicale erau falsificate pentru clienții lor care plecau peste hotarele țării la odihnă și la muncă.
În luna decembrie, anul trecut, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul și sediul oficiului figuranților.
"În rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate tehnică de calcul în care se aflau mostre în format electronic ale certificatelor medicale false, certificate medicale deja imprimate fiind eliberate de laboratorul medical privat din capitală, înscrisuri de ciornă cu datele de identitate ale persoanelor cărora deja le-au fost perfectate certificatele medicale false și au plecat în Polonia și Germania", se arată în comunicatul emis de Poliție.
Totodată, oameni legii anunță că în timpul perchezițiilor au fost găsite și peste 200 de anchete ale persoanelor care au plecat peste hotare și care urmau să plece la câștig pe teritoriul țărilor spațiului Shengen. La fel au fost găsite și imprimante și telefoane mobile folosite în scop infracțional.
Totodată, oamenii legii au descoperit că aceleași persoane au fondat o altă companie care elibera formal invitații la muncă și contracte individuale de muncă peste hotarele țării, astfel încât să fie permisă intrarea, șederea și tranzitarea persoanelor pe teritoriul țărilor Shengen în urma impunerii restricțiilor epidemiologice la traversarea hotarelor.
ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Coronavirus
Începe un nou val de COVID-19? Numărul de bolnavi a crescut simțitor
„Persoanele cărora li se organiza deplasarea la câștig în țările din spațiul Shengen, urmau să achite pentru serviciile oferite sume de bani de la 500 la 1000 de Euro”, mai scrie Poliția.
Oamenii legii anunță că investigațiile continuă în vederea stabiliri implicării tuturor figuranților la comiterea infracțiunii.
Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă amendă în mărime de până la 47 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 5 ani.
Fluxul de știri
0