Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sportivii moldoveni, în febra pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă

Sportivii moldoveni, în febra pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă
Abonare
Sportivii moldoveni, calificați la Jocurile Olimpice de iarnă 2022, sunt gata pentru a merge la Beijing. Detalii despre pregătirea acestora am aflat de la președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova.
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Nicolae Juravschi a venit cu mai multe precizări despre evoluția atleților, dar și detalii despre pregătirea la evenimentul multi-sportiv internațional major. Potrivit lui, sportivii moldoveni vor participa la trei probe de sport: schi, sanie și biatlon.
"Este dificil să concurăm cu norvegienii, germanii sau sportivii din alte țări scandinave, dar cu siguranță vom avea parte de o participare sportivă reușită", a remarcat interlocutorul.
Cea mai mare problemă la moment o constituie finanțarea olimpicilor, întrucât statul nostru nu dispune de suficiente resurse financiare, a menționat Juravschi.
"Acum am rămas fără finanțare absolut. Doar biletul de călătorie costă în jur de trei mii de dolari. Sunt costuri destul de mari. Vine asociația noastră cu ajutor sau agenții economici contribuie cu ce pot", a punctat sportivul de performanță.
De menționat că cea de-a XXIV-a ediție a Jocurilor Olimpice va avea loc în perioada 4-20 februarie 2022, la Beijing, China. Este pentru a doua oară când Jocurile Olimpice sunt organizate în acest oraș. Primul eveniment sportiv de asemenea amploare a avut loc în vara anului 2008.
Fluxul de știri
0