Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Reabilitarea post-COVID: Sfaturi prețioase de la specialiști

Reabilitarea post-COVID: Sfaturi prețioase de la specialiști
Abonare
Ce recomandări au medicii în privința investigațiilor și alimentației persoanelor care au suferit de COVID-19? Subiectul a fost discutat în studioul Radio Sputnik Moldova cu directoarea Centrului Strategii și Politici de Sănătate, Inga Pasecinic.
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", medicul Inga Pasecinic a precizat că pentru pacienții care au trecut prin trista experiență a COVID-ului există diverse recomandări. Acestea însă diferă de la caz la caz și trebuie respectate în funcție de forma de boală de care a suferit persoana.
Bunăoară, cei care au avut o formă ușoară și medie trebuie să ducă un mod sănătos de viață și o dietă echilibrată.

"Este important să consume produse alimentare cu o cantitate înaltă de calorii, dar în cantități mici. Fluxul de vitamine, gimnastica respiratorie, activitate fizică dozată și moderată vor restabili capacitatea pulmonară și vor îmbunătăți esențial starea de sănătate", a precizat medicul.

Inga Pasecinic a remarcat că, în cazul pacienților care au făcut forme medii și grave a bolii, sunt recomandate investigațiile periodice la medicii specialiști, dar nu mai devreme de 4-6 săptămâni. În același timp, aceste persoane ar trebui să continue tratamentul anticoagulant din momentul externării și antiagregant, pe lângă alte medicamente recomandate de specialiști.
Medicul a mai adăugat că fiecare pacient necesită o abordare individuală, iar automedicația este strict interzisă în aceste cazuri.
Fluxul de știri
0