Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce facem cu judecătorii corupți? Propunerea unui fost membru al CSM

Ce facem cu judecătorii corupți? Propunerea unui fost membru al CSM
Abonare
Judecătorii care au comis infracțiuni nu trebuie să scape doar cu eliberarea din funcție. Iată ce propune un fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii.
Judecătorii care au comis infracțiuni nu trebuie să scape doar cu eliberarea din funcție. Ei trebuie trași la răspundere conform prevederilor legale. Declarația a fost făcută de fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii Teodor Cârnaț în cadrul unei emisiuni la Radio Sputnik Moldova.

În cazul în care judecătorul a comis abateri disciplinare, atunci trebuie obligatoriu să identificăm aceste abateri și să-l tragem la răspundere disciplinară cu eliberarea din funcție. Dacă a comis infracțiuni, atunci trebuie deferit justiției ca să fie un exemplu pentru ceilalți magistrați și să știe că în Republica Moldova nu se joacă cu legea”, adaugă Teodor Cârnaț.

Potrivit expertului în drept, reușita reformei sistemului judecătoresc din Moldova depinde de mai mulți factori.
”Depinde foarte mult de persoanele care sunt la conducerea justiției, în primul rând depinde de Consiliul Superior al Magistraturii și depinde de poziția societății în raport cu judecătorii”, a menționat interlocutorul.
Totodată, Teodor Cârnaț consideră că dacă va fi o presiune față de judecători din partea societății, atunci aceștia vor fi independenți și vor face justiție și dreptate în favoarea cetățenilor.
Fluxul de știri
0