Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De astăzi au intrat în vigoare noile reguli de intrare în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2022
Abonare
Ministerul Sănătății a actualizat vineri lista țărilor cu risc epidemiologic sporit. Începând de astăzi, cetățenii care revin din aceste state vor trebui să prezinte testul PCR negativ la COVID-19, chiar dacă sunt vaccinați.
CHIȘINĂU, 10 ian - Sputnik. De luni, ora 00:00, a intrat în vigoare lista actualizată a statelor cu un risc epidemiologic sporit. Astfel, cei care vin în Moldova din aceste țări, trebuie să prezinte testul PCR la COVID-19, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați. În caz contrar, vor fi nevoiți să stea în carantină timp de 14 zile.
În lista actualizată au fost incluse 65 de țări.
Măsura a fost impusă pentru a preveni răspândirea variantei „omicron” pe teritoriul țării. Astfel, în listă se regăsesc țările unde se atestă un număr mare de infectări cu noul coronavirus, inclusiv cu varianta „omicron”.
Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a dispus ca din 24 decembrie să fie stabilită, în funcție de nivelul de incidență cumulativă pentru fiecare țară, lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID- 19 (zona roșie). Lista se actualizează o dată Ia șapte zile, în ziua de vineri, și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare.
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova, 1920, 08.01.2022
Coronavirus
Atenție: Noi reguli de intrare în România - Ultima hotărâre a autorităților
Fluxul de știri
0