Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție, șoferi: Se circulă în condiții de ceață - Recomandările polițiștilor

© Sputnik / Mihai Carausceata
ceata - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2022
Abonare
Poliția avertizează că pe mai multe porțiuni de drum din țară se circulă în condiții de ceață. În acest context, oamenii legii au venit cu mai multe recomandări pentru șoferi, astfel ca să fie evitate situațiile de accident.
CHIȘINĂU, 9 ian - Sputnik. Poliția anunță că pe mai multe porțiuni de drum din țară se circulă în condiții de ceață, ceea ce reduce mult din vizibilitate. Astfel pentru a fi evitate accidentele, oamenii legii recomandă folosirea luminilor de întâlnire( faza scurtă), împreună cu cele anticeață, mărirea distanței în mers față de mașina din față, reducerea vitezei și evitarea ieșirii la depășire fără asigurare.
Totodată, pietonii sunt îndemnați să traverseze strada doar prin locurile permise și doar după ce se asigură că nu este nicio mașină prin preajmă.
În context, și Administrația de Stat a drumurilor a venit cu precizări privind starea drumurilor din țară. Astfel, pe parcursul nopții de 9 ianuarie, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenți.
În procesul tehnologic au fost antrenate:
✓ utilaje speciale – 63 de unități;
✓ material antiderapant – 838,6 de tone;
✓ muncitori rutierii – 57 de persoane.
Administrația anunță că în prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale. Totodată, șoferii sunt îndemnați să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere, să fie echipați cu pneuri corespunzătoare și să adapteze viteza la condițiile meteo.
În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 022-22-55-30; 022-74-89-61; 060 477 117.
Комендантский час в Кишиневе: что сейчас происходит на улицах города - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2022
Societate
Accident fatal în apropiere de Florești: O femeie a murit pe loc
Fluxul de știri
0