Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum slăbim după mesele copioase de sărbători: Sfaturile specialiștilor

© Pexels / Nicole MichalouВид сверху на сервиз для рождественского ужина
Вид сверху на сервиз для рождественского ужина - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2022
Abonare
Sărbătorile de iarnă au luat sfârșit, iar cu ele s-au terminat și mesele copiase. Mulți simt necesitatea să dea câteva kilograme jos după sărbători. Vedeți câteva sfaturi despre cum puteți slăbi sănătos.
CHIȘINĂU, 9 ian - Sputnik. Fiecare dintre noi își dorește o siluetă perfectă, în special femeile. Pentru a o avea, ele sunt dispuse să recurgă la cele mai diverse metode. Nutriționiștii recomandă o dietă echilibrată, fără înfometare, consumul a cât mai multă apă și evident, mișcare.
Spre exemplu, medicul nutriționist Adriana Oros recomandă să aplicăm în dieta noastră „metoda farfuriei”. Asta ne ajută să înțelegem cât de multe alimente de un anumit tip pot fi incluse în dieta.
Jumătate din farfurie trebuie să fie legume, crude sau fierte. Un sfert din farfurie conține proteine ​​biodisponibile, cum ar fi ouă, carne slabă, fructe de mare, pește sau leguminoase. Un alt sfert este destinat carbohidraților complecși - paste, orez, cartofi sau pâine integrală. De asemenea, este indicată suplimentarea farfuriei cu o cantitate mică de grăsimi sănătoase - avocado, nuci sau semințe.
Pentru a organiza ordinea mesei, trebuie întâi să luați legume crude sau fierte, cu un conținut scăzut de calorii, dar care fac luarea mesei mai consitentă. Ea mai recomandă adăugarea de proteine ​​și carbohidrați - porția lor depinde de cheltuielile zilnice de energie.
Unele femei la sigur au auzit despre dieta Rina. Aceasta este o dietă disociată, în care, timp de patru zile se consumă, prin rotație, alimente din anumite grupe, fără a fi amestecate între ele.
Ciclul celor 4 zile se repetă timp de 90 de zile, perioadă în care se estimează că un om poate pierde între 10 și 20 de kilograme. Dieta Rina are specificul său, astfel că, în fiecare zi, organismul va primi un singur tip de mâncare, fapt care va ajuta la o digestie mai ușoară.
Cel mai important în Dieta Rina este să se respecte zilele, începând cu cea a proteinelor, continuând cu cea a legumelor, a carbohidraților și terminând cu ziua fructelor. Urmează, apoi, o pauză de detoxifiere.
După realizarea unui ciclu complet din cura de slăbire Rina, se trece la etapa de menținere.

Mesele din timpul zilei sunt disociate, micul dejun rămâne același. O dată la 28 de zile puteți opta pentru ”Ziua 5”, care va fi una de detoxifiere. În această zi se bea numai apă. Din fericire, această zi este opțională.

Ca orice dietă, Rina presupune nu doar un regim alimentar, ci și un consum de apă – cel puțin 1,5 litri de apă pe zi și minim 30 de minute de mișcare.
Праздничный стол в Молдове - Sputnik Moldova, 1920, 08.01.2022
Societate
Cum evităm risipa de mâncare după masa de Crăciun: Sfaturile specialiștilor
Nutriționistul Anastasia Cernîh susține că în procesul de slăbire, mulți comit greșeli. Principala concepție greșită în rândul celor care vor să slăbească este credința că înfometarea îi va ajuta la pierderea kilogramelor în plus.
„Când ne este foame, încetinim și mai mult metabolismul, pe măsură ce organismul este stresat intră în regim de rezervă de energie, iar pierderea în greutate are loc în detrimentul masei musculare, al apei și deloc al grăsimii”, a explicat ea.
Un alt mit comun este refuzul de a mânca după șase seara. Medicul a menționat că această dietă nu este potrivită pentru toți oamenii și restricțiile inutile pot doar dăuna organismului.
"Cel mai important este să mănânci seara proteine ​​ușor digerabile. De exemplu, pește și legume fără amidon: roșii, castraveți, ardei gras", a recomandat specialistul.
Salata „Olivier” - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2022
Societate
Detox după sărbători: Greșelile pe care le comit multe femei - cum îți revii în formă
Fluxul de știri
0