Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prima ședință de Guvern din 2022: Când se întrunesc miniștrii și ce proiecte vor examina

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2022
Abonare
Cabinetul de miniștri urmează să se întrunească în ședință săptămâna următoare. Vezi când va avea loc prima ședință de Guvern din acest an și ce proiecte de hotărâri au de examinat și de votat miniștrii.
CHIȘINĂU, 9 ian - Sputnik. Miniștrii ar urma să se întrunească în prima ședință de Guvern din acest an în data de 12 ianuarie, ora 15:00. Pe ordinea de zi a Executivului sunt 23 de proiecte de hotărâri pe care Cabinetul de miniștri va trebui să le examineze și să le aprobe.
Printre proiectele de pe agendă se numără modificarea Legii cu privire la activitatea notarilor. Totodată, Guvernul ar urma să aprobe modificările la Codul contravențional. Executivul va examina și proiectul de hotărâre ce prevede acordarea Bursei de excelență a Guvernului și a Bursei pe domenii științifice pentru studenții doctoranzi pentru anul 2022. Cabinetul de miniștri va aproba și modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Național al Monumentelor Istorice.
Totodată, urmează a fi examinat proiectului de lege cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică. Mai exact, miniștrii ar urma să aprobe acordarea indemnizației unice de 16 mii de lei pentru lucrătorii medicali vaccinați, care în 2022 se vor infecta cu noul coronavirus în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. Acest proiect ulterior va ajunge pe masa deputaților pentru adoptare.
Aici puteți vedea întreaga agendă a miniștrilor pentru data de 12 ianuarie.
Precizăm că ultima ședință de Guvern din anul 2021 a avut loc în data de 29 decembrie.
Expert: Criza gazelor din 2022 - Guvernul, nevoit să intervină, fie va crește prețul - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2022
Podcasturi
Expert: Criza gazelor din 2022 - fie va interveni Guvernul, fie vor crește tarifele
Fluxul de știri
0