Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Recomandări pentru alegerea unui service auto de încredere

Recomandări pentru alegerea unui service auto de încredere
Abonare
Alegerea unui service auto poate să le dea șoferilor bătăi de cap, întrucât există multe astfel de ateliere de reparație, însă nu toate oferă servicii de calitate. Pentru a evita situațiile neplăcute, specialiștii prezintă câteva recomandări pentru conducătorii auto.
Directorul Centrului Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorilor, Serghei Lelic, a precizat că există o listă de criterii ce ar trebui luate în considerare înainte de a opta pentru un prestator de servicii de reparație auto.
Potrivit specialistului, primul pas pe care trebuie să-l facă șoferii ale căror autoturisme necesită reparație este să verifice legalitatea activității agentului economic și să se informeze în prealabil despre serviciile pe care le prestează.
"Alegeți un service auto pe criterii de recomandare. Asigurați-vă că acesta funcționează legal și deține toate autorizațiile: autorizația de la Primărie, notificarea de la Agenția Națională Transport Auto, documentele care dau dovada înregistrării agentului economic, iar tarifele trebuie afișate în mod vizibil și transparent pe panoul informativ" a subliniat Serghei Lelic.
Mai mult, specialistul a declarat că unii agenți economici recurg la înșelătorii. Atunci când consumatorul solicită de fapt o lucrare, acesta se pomenește în situația în care trebuie să achite tarife suplimentare pentru servicii pe care nu le-a solicitat inițial.
"Consumatorul este în drept să achite doar pentru serviciul solicitat, nu și pentru alte lucrări. Dacă pe parcursul lucrărilor de reparație a mașinii mai apar alte probleme, atunci agentul economic trebuie să informeze imediat șoferul despre neregulile depistate. Specialistul nu are voie să schimbe piesele din proprie dorință sau să facă alte activități suplimentare fără acordul clientului său. Mai mult, în cazul în care a fost schimbată o piesă la mașină, agentul economic trebuie să arate piesa veche defectă și documentația noii piese montate", a precizat interlocutorul.
După efectuarea lucrărilor, agentul economic trebuie să emită un certificat de garanție pe un termen de cel puțin 6 luni pentru serviciul pe care l-a prestat. De asemenea, șoferul este în drept să solicite o factură pentru serviciile prestate, care de regulă este emis în două exemplare.
Fluxul de știri
0