Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Oamenii de știință din Cipru au identificat o nouă tulpină a coronavirusului

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaЦентр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге
Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2022
Abonare
Oamenii de știință din Cipru au depistat o nouă tulpină a coronavirusului de tip nou. Pentru asta, cercetătorii au examinat 25 de probe ale pacienților.
CHIȘINĂU, 9 ian - Sputnik. O nouă tulpină a coronavirusului „deltacron”, care este un hibrid al tulpinilor „delta” și „omicron”, a fost identificată de oamenii de știință ciprioți, anunță RIA Novosti, citând presa locală.
Specialiștii lucrează la Laboratorul de Biotehnologie și Virologie Moleculară de la Universitatea din Cipru. Astfel, specialiștii anunță că noua variantă are o bază genetică precum tulpina „delta”, dar, în același timp, o serie de mutații ale acesteia sunt similare cu cele ale tulpinii „omicron”.
Profesorul Leontios Kostrikkis a spus că experții au studiat 25 de mostre prelevate de la pacienți. Așa și a fost descoperită mutația „delta” cu tulpina „omicron”. Omul de știință consideră că această descoperire are semnificație clinică și poate fi folosită.
Totodată, ministrul Sănătății din Cipru, Michalis Hadzipandelas, a spus că „deltacronul” nu provoacă îngrijorarea autorităților, întrucât „este o combinație a două mutații deja prezente în țară”.
Anterior, oamenii de știință au demonstrat că varianta „omicron” provoacă mult mai puține daune plămânilor unei persoane, decât alte tulpini ale coronavirusului.
Testare coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 08.01.2022
Coronavirus
Tot mai multe cazuri de infectare cu varianta „omicron” în România
Experții consideră că cei care au fost deja bolnavi și vaccinați se pot infecta cu „omicron”, iar simptomele variază de la oboseală, la dureri de cap și dureri de corp.
Organizația Mondială a Sănătății a decis în urma ședinței de urgență din 26 noiembrie să clasifice noua variantă a coronavirusului depistată în Africa de Sud drept una care provoacă îngrijorare. Tulpina B.1.1.529 a fost numită cu litera 15 din alfabetul grec „omicron”.
Fluxul de știri
0