Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania amenință Telegram cu amenzi de milioane dacă nu elimină "conținutul ilegal"

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Trecere la banca de fotografiiМессенджер Telegram может быть заблокирован Роскомнадзором
Мессенджер Telegram может быть заблокирован Роскомнадзором - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Autoritățile din Germania amenință Telegram cu amenzi de milioane în cazul în care platforma va refuza să respecte legislația germană.
BUCUREȘTI, 9 ian - Sputnik. Ministrul Justiției al Germaniei, Marco Buschmann, a anunțat amenzi „de milioane” aplicației Telegram în legătură cu încălcarea legislației germane și a amintit că această companie trebuie să delege o persoană de contact în țară și să asigure un mecanism de notificare în rețeaua de socializare cu privire la postările ilegale.
“Și pentru Telegram funcționează legile. Conform lor, Telegram trebuie să numească o persoană de contact în Germania și să stabilească metode prin care poate fi identificat conținutul ilegal. Odată ce aceste condiții sunt încălcate, am inițiat o procedură de aplicare a amenzilor”, a declarat Buschmann publicației Bold am Sonntag.
Oficialul a menționat că autoritățile Germaniei contactează permanent cu autoritățile din Emiratele Arabe Unite, unde se află sediul aplicației.
“În cazul în care la următoarea tentativă de a expedia o notificare (cu privire la încălcarea legislației), următorul pas va fi notificarea publică. Ulterior, vom putea aplica amenda. Legislația noastră prevede amenzi de milioane”, a adăugat Buschmann.
Ministrul a atins subiectul Telegramului fiind întrebat despre cazurile de distribuire în această rețea a amenințărilor în adresa autorităților, despre care a informat presa în ultimele săptămâni. Amenințările, potrivit presei, sunt adresate în ultima perioadă în grupurile covid-disidenților.
Mai devreme, ministrul Afacerilor Interne, Nancy Faeser, a îndemnat la o politică mai dură față de cazurile de incitare la ură în Telegram. Potrivit acesteia, canalele Telegram, prin intermediul cărora abonații primesc informații, sunt vizate de normele legislației germane cu privire la securitatea în spațiul virtual, care presupune eliminarea conținutului ilegal.
Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2022
Internațional
Germania: Majoritatea nemților susțin Nord Stream 2
Fluxul de știri
0