Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul Chișinăului a venit cu un mesaj de felicitare cu prilejul Crăciunului

© Sputnik / Mihai CarausIon Cioban
Ion Cioban - Sputnik Moldova, 1920, 07.01.2022
Abonare
Primarul Chișinăului a îndemnat oamenii să fie mai buni nu doar de sărbători. Ce mesaj a adresat Ion Ceban cetățenilor, cu ocazia Crăciunului pe stil vechi.
CHIȘINĂU, 7 ian - Sputnik. Edilul-șef al Capitalei a scris un mesaj de felicitare pe pagina sa de Facebook, cu ocazia Crăciunului pe stil vechi. Ion Ceban le-a urat cetățenilor un Crăciun luminat și fericit. Acesta le-a dorit tuturor un an bogat și cu multe realizări.
„Să vă bucurați de momentele pe care le puteți petrece alături de cei dragi. Sănătate dumneavoastră și familiilor dumneavoastră și să fim mai buni nu doar de sărbători. Știu că mulți conaționali au venit acasă, mulți sunt în străinătate, dar știu că Nașterea Domnului îi unește pe toți, oriunde ne-am afla în aceste zile”, a scris Ion Ceban.
Creștinii ortodocși din Republica Moldova sărbătoresc, oficial, Nașterea lui Iisus Hristos, de două ori, pe 25 decembrie și pe 7 ianuarie. Motivul este unul simplu - unii îl marchează conform calendarului iulian, alții după cel gregorian.
Republica Moldova nu este însă singura țară în care, în mod oficial, Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului este prăznuită de două ori, pe stil nou și pe stil vechi. Crăciunul mai este sărbătorit de două ori în Ucraina, Belarus, Albania, Liban , conform unor date, în Eritreea.
Профессор Виктор Кожокару - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2022
Coronavirus
Cum putem evita îmbolnăvirea cu COVID-19 la sărbători: Sfaturi prețioase de la un doctor
Fluxul de știri
0