Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă la frontierele de stat: Câți moldoveni au revenit acasă de Crăciun

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova, 1920, 07.01.2022
Abonare
În ultimele 24 de ore, peste 31 de mii de persoane au traversat frontierele de stat. Cele mai multe traversări fiind înregistrate pe sensul de ieșire din țară. Astfel, mai mulți moldoveni au ales să sărbătorească Crăciunul în afara țării.
CHIȘINĂU, 7 ian - Sputnik. 31 528 de persoane au traversat frontierele de stat în ultimele 24 de ore. Totuși, cele mai multe treceri s-au dovedit a fi la ieșirea din țară - 16 331 de traversări. Totodată, din numărul total, s-au înregistrat 15 146 de treceri la frontiera moldo-română, 9 486 de treceri la frontiera cu Ucraina și 6 896 de treceri aeriene.
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
Punctul de trecere a frontierei Leușeni – 7 222 de traversări
Punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău – 6 896 de traversări
Punctul de trecere a frontierei Sculeni – 3 526 de traversări
Punctul de trecere a frontierei comun Criva – 2 815 traversări
Punctul de trecere a frontierei Otaci - 1 655 de traversări
Punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați – 1 340 de traversări
Totodată, moldovenii care au revenit din țări cu un risc sporit de infectare și nu dețineau testul PCR au fost puși în carantină. Aceștia au completat 1 266 de fișe epidemiologice individuale.
Este de menționat că în acestă perioadă, 7 983 de vehicule au trecut frontiera de stat, dintre care 5 019 traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 2 964 de treceri la hotar cu Ucraina.
La fel, la frontierele de stat au fost depistate și unele ilegalități. Este vorba despre șapte cazuri de încălcare a regimului zonei de frontieră, un caz de prezentare a documentului fals de călătorie, trei cazuri de depășire a termenului de ședere pe teritoriul țării, 12 încălcări privind regulile de folosire a vinietei și 86 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a COVID-19.
Профессор Виктор Кожокару - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2022
Coronavirus
Cum putem evita îmbolnăvirea cu COVID-19 la sărbători: Sfaturi prețioase de la un doctor
Anterior, Poliția de Frontieră a anunțat că de Crăciun pe stil vechi, dar și în weekend, la granițele statului se va activa în regim sporit pentru a se face față numărului mare de pasageri. Astfel, polițiștii de frontieră au îndemnat oamenii care intenționează în aceste zile să traverseze frontierele de stat, să se informeze despre cum se circulă la hotarele țării și să opteze pentru punctul de trecere care este mai puțin solicitat pentru a reduce timpul petrecut în vamă.
Fluxul de știri
0