Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu a felicitat moldovenii cu prilejul Crăciunului

© Photo : Facebook / Maia SanduMaia Sandu a felicitat moldovenii cu prilejul Crăciunului
Maia Sandu a felicitat moldovenii cu prilejul Crăciunului - Sputnik Moldova, 1920, 07.01.2022
Abonare
Președintele țării a felicitat cetățenii Republicii Moldova cu ocazia Crăciunului pe stil vechi.
CHIȘINĂU, 7 ian - Sputnik. Astăzi, creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc Crăciunul. Cu această ocazie, președintele Maia Sandu i-a felicitat pe cetățeni într-o postare pe pagina sa de Facebook. Șefa statului le-a urat tuturor sănătate și bucurie, și în contextul pandemiei a îndemnat oamenii să fie precauți.
„Vom sta la masa de sărbătoare împreună cu familia și prietenii - și pentru că suntem în vremuri de pandemie, vă rog să fiți precauți și să vă îngrijiți și de sănătate. Vom vorbi cu oamenii dragi aflați departe, cărora le ducem dorul, și ne vom aminti de cei plecați dintre noi. Ne vom bucura că ni s-a dat încă un an în care să facem mai bune lumea și locul în care trăim. Dintotdeauna, Crăciunul este sărbătoarea care ne poate aduce mai aproape unii de alții și ne poate face mai uniți. Trebuie doar să ne deschidem inimile”, a scris Maia Sandu.
În Republica Moldova se sărbătorește oficial Nașterea lui Iisus Hristos de două ori, pe 25 decembrie și pe 7 ianuarie. Și asta pentru că unii marchează Crăciunul conform calendarului iulian, alții după cel gregorian.
Republica Moldova nu este însă singura țară în care, în mod oficial, Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului este prăznuită de două ori, pe stil nou și pe stil vechi. Crăciunul mai este sărbătorit de două ori în Ucraina, Belarus, Albania, Liban , conform unor date, în Eritreea.
Icoane făcătoare de minuni - Sputnik Moldova, 1920, 07.01.2022
Societate
Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc Nașterea lui Iisus
Fluxul de știri
0