Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Slusari: Care va fi prețul la gaz în luna ianuarie

Slusari: Am informații că prețul de livrare a gazului, în ianuarie, va fi de 647 de dolari
Abonare
Prețul de achiziție a gazului livrat de Gazprom Republicii Moldova a crescut în luna ianuarie. Informația a fost confirmată de Moldovagaz, dar costul exact va fi anunțat abia pe 10 ianuarie. Iată ce spune însă fostul vicepreședinte al Parlamentului Alexandru Slusari.
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Alexandru Slusari susține că deține informații potrivit cărora prețul de achiziție a gazelor naturale în luna ianuarie va fi semnificativ mai mare decât în decembrie.

”Am informații că prețul de livrare a gazului în luna ianuarie va fi 647 de dolari (mia de metri cubi - n. red.). Vreau ca autoritățile să fie transparente și să spună în ce condiții a fost semnat contractul de livrare a gazelor cu Gazprom și la ce să ne așteptăm”, spune Slusari.

Potrivit fostului deputat, majorarea prețului combustibilului albastru va pune la grea încercare guvernul de la Chișinău.
Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, a confirmat pentru Sputnik Moldova că prețul de achiziție a gazului a crescut în luna ianuarie, însă cu cât s-a majorat vom afla abia în data de 10 ianuarie.
Anterior, și presa a scris că prețul de achiziție a gazului ar fi crescut cu 100 de dolari pentru o mie de metri cubi și a ajuns să constituie 647 de dolari.
Amintim că în seara zilei de 4 ianuarie președintele țării, Maia Sandu, a convocat, în regim de urgență, Consiliul Suprem de Securitate. În cadrul ședinței a fost discutată situația din sectorul energetic al țării, creată ca urmare a creșterii semnificative din ultima perioadă, pe piața europeană, a prețurilor de achiziție a gazelor naturale. CSS a recomandat Guvernului să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura furnizarea neîntreruptă a gazelor către consumatori.
Fluxul de știri
0