Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sfaturi duhovnicești: Cu ce gânduri trebuie să încheiem Postul Crăciunului

Sfaturi duhovnicești: Cu ce gânduri încheiem Postul Crăciunului
Abonare
Postul Nașterii Domnului se încheie la 7 ianuarie, când credincioșii ortodocși sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi. Perioada Postului Nașterii Domnului este una de bucurie, întrucât precedă măreața sărbătoare a nașterii Domnului Iisus Hristos.
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, Episcopul de Soroca, Prea Sfințitul Ioan Moșneguțu, a explicat prin ce se deosebește Postul Nașterii Domnului de celelalte posturi de peste an și care sunt lucrurile de care trebuie să ținem cont mai întâi de toate.
”Dintre cele patru posturi din crugul anului bisericesc, postul Nașterii Domnului este al doilea ca durată. Este postul care precedă praznicul domnesc, evenimentul biblic al nașterii Pruncului Mântuitor și ne îndeamnă pe noi, credincioșii, să exersăm în cele spirituale în mod mai deosebit, să fim prezenți în biserică, să ne îndeletnicim cu spovedania și unirea cu Hristos în chip euharistic, a declarat Episcopul de Soroca.
Potrivit Prea Sfințitului Ioan Moșneguțu, creștinii ortodocși trebuie să încheie acest Post cu smerenie, bunătate și credință în suflet.
”Să intensificăm acțiunile caritabile, actele de milostenie, să fim mai des cu mâna pe Dumnezeiasca Scriptură, să lecturăm din cărțile sfinte, să sprijinim persoanele cu deficiențe, să fim aproape de semenii noștri. Aceste lucruri importante trebuie să ne învețe Postul”, a precizat Episcopul.
Crăciunul sau Nașterea Domnului, nașterea lui Iisus Hristos, este o sărbătoare creștină celebrată în fiecare an la 25 decembrie, conform calendarului gregorian, sau 7 ianuarie, în corespundere cu calendarul iulian. Timp de 40 de zile înainte de sărbători, creștinii respectă Postul Crăciunului, care se încheie în ziua de Crăciun după liturghie.
Fluxul de știri
0