Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Stoianoglo rămâne sub control judiciar: Precizările procurorului pe caz

© Sputnik / Mihai CarausАлександр Стояногло
Александр Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2022
Abonare
Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo rămâne încă 30 de zile sub control judiciar. Ce au decis magistrații în dosarul său.
CHIȘINĂU, 5 ian - Sputnik. În cadrul ședinței de judecată care a avut loc marți, 4 ianuarie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorului pe caz Victor Furtună cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată în privința lui Alexandr Stoianoglo, pe o perioadă de 60 zile.
În context, judecătorii au decis prelungirea măsurii preventive, dar nu cu 60 de zile, așa cum a cerut procurorul responsabil de caz, dar cu 30 de zile. Astfel, procurorul general suspendat se va afla sub control judiciar încă o lună.
Procurorul pe caz Victor Furtună a declarat că în contextul în care demersul său a fost admis parțial, acesta intenționează să conteste încheierea magistraților la Curtea de Apel Chișinău, în termen de trei zile.
Amintim că prima ședință de judecată în primul dosar inițiat pe numele procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, care urma să se desfășoare în data de 27 decembrie, la Judecătoria Chișinău cu sediul Buiucani, a fost amânată. Astfel, audierea în acest dosar va avea loc pe 1 martie 2022.
În acest dosar, Stoianoglo va ajunge pe banca acuzaților fiind învinuit de exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Politică
Comisia de evaluare a lui Stoianoglo rămâne fără președinte: Care este motivul
Asta după ce pe 9 decembrie, Alexandru Stoianoglo a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. Ulterior, pe numele acestuia a fost inițiat un nou dosar de urmărire penală pe două capete de acuzare. Este vorba de încălcarea inviolabilității vieții personale și divulgarea datelor urmăririi penale.
Fluxul de știri
0