Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Operațiune militară masivă la Almatî – schimb de focuri

© AFP 2024 / Abduaziz MadyarovProteste în Kazahstan
Proteste în Kazahstan - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2022
Abonare
Sputnik Kazahstan a transmis în această dimineață că a avut loc un schimb de focuri în Piața Republicii din Almatî.
CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. În această dimineață, militarii din Kazahstan au demarat o operațiune masivă în Almatî, șefi de rang înalt din Armatăi și Securitate participând la operațiune, a informat postul de televiziune Mir 24, citat de RIA Novosti.
Sputnik Kazahstan a transmis ulterior că a avut loc un schimb de focuri în Piața Republicii din Almatî între militari și protestatarii înarmați.
„Este un schimb de focuri în piață”, a scris agenția.
De menționat că, în cel mai mare oraș al Kazahstanului, Alma-Atî, autoritățile au declanșat aseară “o operațiune specială antiteroristă în vederea restabilirii ordinii”, potrivit reprezentatului puterii centrale în acest oraș, Erjan Babakumarov.
Горящая полицейская машина во время акции протеста против повышения стоимости газа в Алматы - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2022
Internațional
Opt polițiști și militari au murit în Kazahstan
Totodată, Consiliul de Securitate Colectivă al CSTO a decis să trimită Forțele Colective de Menținere a Păcii în Kazahstan în legătură cu apelul președintelui Kassym-Jomart Tokayev, a declarat prim-ministrul Armeniei, președintele Consiliului Nikol Pașinean.
„În legătură cu apelul președintelui Republicii Kazahstan Tokayev și având în vedere amenințarea la adresa securității naționale și a suveranității Republicii Kazahstan determinată, printre altele, de ingerințe externe, Consiliul de Securitate Colectivă al OTSC, în conformitate cu Articolul 4 din Tratatul de Securitate Colectivă, a decis trimiterea Forțelor Colective de Menținere a Păcii ale CSTO în Republica Kazahstan", a scris Pașinean pe pagina sa de Facebook
Fluxul de știri
0