Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesajul mitropolitului Vladimir în ajun de Crăciun pe stil vechi

© Sputnik / Miroslav RotariMitropolitul Vladimir
Mitropolitul Vladimir - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2022
Abonare
Pe 7 ianuarie, moldoveni sărbătoresc Nașterea Domnului pe stil vechi. În acest context, mitropolitul Moldovei le-a dorit sărbători fericite tuturor enoriașilor.
CHIȘINĂU, 6 ian - Sputnik. Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Vladimir, a îndemnat oamenii să fie mai buni, mai milostivi, iar în suflete și inimi să se nască iubirea, mila și compătimirea. În Pastorala la Nașterea Domnului din acest an, ÎPS Vladimir a menționat că timpurile de astăzi sunt grele și tulburate, dar a îndemnat credincioșii să nu-și piardă cumpătul din această cauză.

„Să ne încurajăm, amintindu-ne de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, de Cel ce S-a pogorât din slava cea de sus și a adus pace între oameni, dar și bunăvoire. Și în bucuria Nașterii Lui să cântăm împreună cu sfinții şi Maica Domnului: „Mărește suflete al meu pe Domnul și să se bucure duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu” (Luca 1, 46-47)”, este menționat în Pastorală.

Înaltpreasfințitul susține că Nașterea lui Isus trebuie să ne îndrepte spre fapte bune.
„În aceste zile sfinte și mântuitoare, când vestim tuturor prin colindul străbun venirea în lume a Domnului și Mântuitorului, Sfânta noastră Biserică, în dragostea-i de mamă duhovnicească, ne îndeamnă continuu la lucrarea binelui și cultivarea iubirii față de aproapele nostru, oferind celor bolnavi sprijin, celor întristați alinare, celor flămânzi hrană și tuturor să-L împărtășim pe Hristos, „Cel blând şi smerit cu inima” (Matei 11, 29)”, a mai subliniat ÎPS Vladimir.
În context, mitropolitul i-a felicitat pe credincioșii cu prilejul Nașterii lui Isus și a îndemnat oamenii ca să se bucure de venirea pe lume a Domnului nostru Iisus Hristos.

„Vă îndemn părintește, drept-slăvitori creștini, din țară și din afara hotarelor ei, să păstrăm credința noastră ortodoxă nealterată și vie, să rămânem mărturisitori fideli ai Adevărului și uniți duhovnicește în jurul Altarului Domnului”, a menționat mitropolitul Vladimir.

Распятие и свечи - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Societate
Enoriașii din stânga Nistrului vor putea merge la biserică de Crăciun
Fluxul de știri
0