Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Enoriașii din stânga Nistrului vor putea merge la biserică de Crăciun

© Sputnik / Miroslav RotariРаспятие и свечи
Распятие и свечи - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Abonare
Enoriașii vor putea să participe la slujba de Crăciun. Totdată, dacă numărul de persoane diagnosticate cu COVID-19 nu va crește, aceștia vor putea merge la biserică și de Bobotează.
CHIȘINĂU, 3 ian - Sputnik. Creștinii din stânga Nistrului vor putea merge la biserică de Crăciun și de Bobotează. Decizia a fost luată azi în cadrul unei ședințe cu liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski.

"În cadrul ședinței s-au discutat mai multe aspecte legate de organizarea evenimente ce țin de marcarea Crăciunului. S-a decis că anul acesta enoriașii vor putea participa la slujbele bisericești ", a precizat serviciul de presă al șefului regiunii.

Totodată, pe întreg teritoriul din stânga Nistrului sunt impuse regului stricte ce țin de siguranță epidemiologică. Este obligatorie purtarea măștii de protecție, menținerea distanței, dar și dezinfectarea tuturor lăcașelor de cult și a obiectelor bisericești.
În același timp, dacă situația epidemiologică din regiune nu se va schimba enoriașii vor putea participa și la slujba de Bobotează.
sărbători de iarnă - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2021
Societate
Data de 31 decembrie a fost declarată zi nelucrătoare în regiunea transnistreană
Fluxul de știri
0