Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum decorezi masa de Crăciun pentru cina festivă

Cum decorezi masa de Crăciun pentru o cină ca în povești
Abonare
De sărbători, nu doar bradul este împodobit frumos, ci și masa de Crăciun trebuie să aibă un aspect deosebit.
Masa festivă de Crăciun poate fi o adevărată provocare pentru orice gospodină. Dincolo de prepararea mâncărurilor, aranjatul mesei și, implicit, al spațiului unde vor fi serviți musafirii poate fi mai complicat decât ți-ai imaginat.
Specialistul în decorațiuni Larisa Jitari a venit cu câteva idei cu care sigur o să-ți impresionezi invitații de Crăciun.
"Când organizezi masa de Crăciun, trebuie să te gândești dacă vrei să fie una familială, elegantă, liniștită sau extravagantă. Indiferent de direcția aleasă, trebuie să ai în vedere că toate elementele - decorațiunile, meniul, băuturile, muzica, culorile și chiar lumina - să fie armonizate pentru a crea atmosfera aleasă", a explicat Larisa Jitari.
În primul rând ai nevoie de o față de masă în stilul de Crăciun. Folosește o schemă de culori inspirată din tema sărbătorilor de iarnă. Aceasta poate fi de culoare albă, roșie sau, mai nou, în culori pastelate. Următorul pas este să alegi decorul central al mesei. O idee foarte simplă este să folosești o tava argintie sau aurie și să o umpli cu lumânări de diferite dimensiuni. Lumânările roșii merg bine pe tava argintie, dacă iți dorești un decor mai în culorile Crăciunului, iar lumânările aurii se potrivesc perfect pe tava aurie, în cazul în care iți dorești un decor mai elegant.
Poți folosi șervețele decorate cu elemente strălucitoare, așezate pe farfurii, pe care să le prinzi cu o panglică, atașând și un glob mic. Dacă ai un set de pahare într-o culoare mai neobișnuită, folosește-l și ia-l în considerare când alegi schema de culori. La acest decor se adaugă meniul preferat și masa de Crăciun este gata.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fluxul de știri
0