Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova cumpără gaz mai scump din ianuarie: Ce spune președintele Moldovagaz

© Sputnik / Mihai CarausGaz
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2022
Abonare
Prețul de achiziție a gazului natural livrat de către Gazprom a crescut la 1 ianuarie 2022.
CHIȘINĂU, 5 ian - Sputnik. Prețul de achiziție a gazului livrat de Gazprom Republicii Moldova a crescut în luna ianuarie a acestui an. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban.
El nu a precizat cu cât s-a scumpit combustibilul albastru, dar presa scrie că prețul de achiziție ar fi crescut cu 100 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaz și a ajuns să constituie 647 de dolari.

„Da, prețul a crescut. Dar cu cât - vom anunța oficial pe 10 ianuarie”, a declarat pentru Sputnik Vadim Ceban.

Amintim că în seara zilei de 4 ianuarie președintele Maia Sandu a convocat, în regim de urgență, Consiliul Suprem de Securitate.
În cadrul ședinței a fost discutată situația din sectorul energetic al țării, creată ca urmare a creșterii semnificative din ultima perioadă, pe piața europeană, a prețurilor de achiziție a gazelor naturale. CSS a recomandat Guvernului să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura furnizarea neîntreruptă a gazelor către consumatori.
Maia Sandu, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Societate
Consiliul Suprem de Securitate, în ședință: S-a discutat despre o posibilă criză a gazelor
Fluxul de știri
0