Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comisia de evaluare a lui Stoianoglo rămâne fără președinte: Care este motivul

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Abonare
Comisia de evaluare a procurorului general suspendat de drept din funcție ar putea rămâne fără președinte.
CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Lidia Bulgac nu mai vrea să fie președinte și nici membru al Comisiei de evaluare a procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. O cerere privind retragerea sa a fost examinată în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor. Bulgac a invocat motive familiale, a anunțat raportorul Eduard Varzar.
„În adresa Consiliului Superior al Procurorilor a parvenit adresarea doamnei Lidia Bulgac, propusă în calitate de membru și președinte al Comisiei pentru evaluarea procurorului general suspendat prin care anunță retragerea din aceste poziții”, a precizat raportorul Eduard Varzar în cadrul ședinței CSP din 28 decembrie.
Potrivit acestuia, Regulamentul privind constituirea și activitatea Comisiei nu prevede un astfel de mecanism de retragere, astfel examinarea solicitării a fost amânată.
Amintim că pe 23 noiembrie a fost constituită Comisia specială care urmează să evalueze performanțele procurorului general suspendat de drept din funcție.
Așadar, performanțele procurorului general suspendat de drept din funcție vor fi evaluate de cinci membri ai Comisiei speciale. Din partea Președinției, în comisie va activa expertul internațional Drago Kos, iar din partea Ministerului Justiției - avocata Angela Popil.
La fel, membru din partea Consiliului Superior al Magistraturii a fost numită ex judecătorul Lidia Bulgac, iar de către procurorul general suspendat de drept din funcție, Alexandr Stoianoglo, candidatul propus este Ion Matușenco.
Până astăzi, 28 decembrie, Comisia nu și-a început activitatea, deși de la constituirea acesteia au trecut 30 de zile.
Задержание генерального прокурора Александра Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2021
Politică
Prima ședință de judecată în primul dosar inițiat pe numele lui Stoianoglo, amânată
Fluxul de știri
0