Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Din ce în ce mai scumpi: ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Accesați arhiva multimediaBenzină
Benzină - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2022
Abonare
Prețuri plafon din ce în ce mai mari la carburanți afișează Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.
CHIȘINĂU, 5 ian - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică afișează noi prețuri plafon la carburanți valabile pentru data de 6 ianuarie. Potrivit ANRE, și mâine prețurile ar putea crește considerabil.

Astfel, benzina 95 va costa cu 11 bani mai mult și va ajunge până la 21 de lei și 54 de bani, iar pentru un litru de motorină șoferii vor achita 17 lei și 99 de bani, cu 13 bani mai mult față de prețul stabilit pentru 5 ianuarie.

Trebuie precizat că noul an a început cu scumpiri - prețurile la benzină și motorină au înregistrat o creștere explozivă. Luni, 3 ianuarie, tarifele pentru combustibil stabilite de ANRE pentru a doua zi au crescut brusc, cu 60 de bani pentru benzină și cu 31 de bani pentru motorină.
După cum a explicat Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE), schimbările sunt determinate de faptul că, din 1 ianuarie 2022, s-au majorat cotele accizelor prevăzute de Codul Fiscal al Republicii Moldova.
ANRE a subliniat că majorarea prețurilor bazată pe creșterea cotei accizelor poartă un caracter unic, fiind aplicată în prima zi de calcul a anului nou.
АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2022
Societate
Expert: Prețurile la combustibil sunt ridicate intenționat
Fluxul de știri
0