Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Alma-Atî a început “operațiunea antiteroristă” - Video

© AP Photo / Vladimir TretyakovПротесты в Казахстане, январь 2022 года
Протесты в Казахстане, январь 2022 года - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2022
Abonare
În cel mai mare oraș al Kazahstanului, Alma-Atî, autoritățile au declanșat “o operațiune specială antiteroristă în vederea restabilirii ordinii”, a declarat reprezentatul puterii centrale în această localitate, Erjan Babakumarov.
“Comenduirea funcționează. Totul funcționează. A fost demarată o operațiune de proporții de eliberare a orașului de teroriști”, a declarat Erjan Babakumarov, fiind citat de Sputnik Kazahstan.
Comenduirea Alma-Atî a emis un comunicat de presă în care afirmă că protestatarii rdicali ar fi provocat pagube imense și ar fi adus mari prejudicii business-ului.
“Extremiștii se dedau actelor de jaf, aduc un mare prejudiciu business-ului. Mai mult, pun în pericol viața și sănătate multor orășeni, periclitează activitatea lucrătorilor medicali și aduc prejudicii policlinicilor și spitalelor. În oraș a început o operațiune specială antiteroristă, care are drept scop să instituie ordinea în oraș. Împreună vom putea să curmăm acțiunile de terorism și banditism, care pun în pericol bunăstarea noastră și viitorul nostru”, anunță comenduirea Alma-Atî.
Comenduirea Alma-Atî i-a chemat pe oameni să-și păstreze calmul și să acorde sprijin forțelor de ordine în procesul de instituire a ordinii constituționale și a siguranței în societate.
Ситуация в Казахстане на фоне протестов - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2022
Internațional
Tokaev: Cred că un apel către partenerii CSTO este adecvat și oportun
Fluxul de știri
0