Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Tokaev: Cred că un apel către partenerii CSTO este adecvat și oportun

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaСитуация в Казахстане на фоне протестов
Ситуация в Казахстане на фоне протестов - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2022
Abonare
Președintele Kazahstanului afirmă că ar fi adecvat și oportun să se adreseze Organizației Tratatului de Securitate Colectivă. De fapt, el a solicitat ajutor militar țărilor care fac parte din acest parteneriat.
CHIȘINĂU, 5 ian - Sputnik. „Consider că este oportun și adecvat să apelez la partenerii din cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă”, a declarat președintele Kazahstanului, Kasâm-Jomart Tokaiev, care este citat de Sputnik Kazahstan.
Tokaiev a făcut această declarație la ședința Consiliului de Securitate.
În cadrul aceleași ședințe, președintele i-a numit pe protestatari teroriști.
“Aceste bande teroriste sunt de factură internațională, au fost bine pregătite peste hotare și atacul lor asupra Kazahstanului pot și privite și trebuie privite ca un act de agresiune. În legătură cu asta, bazându-mă pe Acordul de Securitate Colectivă, eu astăzi m-am adresat șefilor Organizației Tratatului de Securitate Colectivă ca să ne ajute să depășim această amenințare de terorism. De fapt, nu este o amenințare, ci o subminare a integrității teritoriale”, a declarat președintele Kazahstanului, Kasâm-Jomart Tokaiev, fiind citat de Sputnik Kazahstan.
Fluxul de știri
0