Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De sărbători, la muncă: Câte apeluri au preluat operatorii 112 de Revelion

De sărbători, la muncă: Câte apeluri au preluat operatorii 112 de Revelion
Abonare
În timp ce mulți moldoveni se odihneau de Revelion, operatorii Serviciului 112 erau la datorie. De sărbători, aceștia au avut un program încărcat, fiind mai solicitați decât în zilele obișnuite.
În noaptea dintre ani, la numărul unic de urgență 112 au fost recepționate cu 10-15 procente mai multe apeluri decât în zilele obișnuite. Cu toate acestea, comparativ cu anii precedenți, de această dată în noaptea dintre ani au fost înregistrate mai puține solicitări.

"Noaptea de Revelion din acest an a fost mai puțin încărcată. Oamenii au sunat pentru a semnala diverse urgențe medicale precum hipertensiunea arterială, dureri abdominale sau de spate, afecțiunile respiratorii sau slăbiciuni cu simptome neclare", a precizat pentru Sputnik Moldova specialistul în relațiile publice la Serviciul Național Unic de Urgență 112, Ana Carpovici.

De asemenea, oamenii au sunat pentru a solicita intervenția polițiștilor. Potrivit Serviciului 112, de Revelion au fost recepționate mai multe solicitări decât în zilele obișnuite.
"Moldovenii sunau să anunțe despre conflicte și certuri între meseni, violență în familie, deranj provocat de la zgomotul focurilor de artificii și gălăgia pe care o făceau vecinii", a menționat interlocutoarea.
Iar în prima zi din noul an, cel mai solicitat serviciu a fost ambulanța din numărul total de urgențe reale. Adesea oamenii se plângeau de durerile provocate de intoxicații alimentare și băuturi spirtoase.
De menționat că în cadrul Serviciului 112 activează 82 de operatori. Zilnic, fiecare dintre ei recepționează aproximativ 500 de apeluri de urgență. De sărbători, aceștia lucrează în regim alert și sunt într-un număr mai mare în ture decât de obicei.
Fluxul de știri
0