Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Coreea de Nord a lansat o rachetă în direcția Mării Japoniei: Reacția Coreei de Sud

© REUTERS / Kim Hong-Jiimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2022
Abonare
Coreea de Nord a lansat o rachetă neidentificată în direcția Mării Japoniei, Coreea de Sud presupunând că este vorba de o rachetă balistică de la sol.
Coreea de Nord a lansat un proiectil necunoscut în direcția Mării Japoniei, a relatat inițial agenția Yonhap cu referire la Comitetul șefilor de stat major interarme din Coreea de Sud.
„Comitetul Șefii de Stat Major interarme din Coreea de Sud a raportat (despre lansare - nota red.)... dar nu au oferit detalii”, a relatat agenția, citată de RIA Novosti.
Ulterior, Comitetul șefilor de stat major interarme din Coreea de Sud a declarat că, Coreea de Nord ar fi lansat o rachetă balistică din interiorul țării către Marea Japoniei.
Acesta este probabil primul test de arme al Coreei de Nord din acest an. Cel precedent a avut loc pe 19 octombrie 2021, când Coreea de Nord testa o nouă rachetă balistică submarină.
„Coreea de Nord a lansat astăzi, în jurul orei 8.10 dimineața, o presupusă rachetă balistică din interiorul țării către Marea Japoniei. Agențiile de informații din Coreea de Sud și Statele Unite efectuează o analiză detaliată a informațiilor suplimentare”, au declarat responsabili din apărare.
Klaus Iohannis si omologul sau moldovean, Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Politică
Moldova și România au început lupta împotriva schimbărilor climatice
După cum a menționat Yonhap, o lansare din interiorul țării înseamnă că racheta a fost lansată de la un lansator de la sol.
Comitetul a adăugat că, Coreea de Sud și Statele Unite continuă să monitorizeze acțiunile Phenianului și să mențină pregătirea pentru posibile lansări suplimentare.

Comentariul Japoniei

Potrivit Ministerului japonez al Apărării, proiectilul a zburat 500 de kilometri. După cum relatează postul de televiziune NHK, obiectul a căzut în afara zonei economice exclusive a țării, nu există date despre daunele aduse aeronavelor și navelor după lansare.
Fluxul de știri
0