Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova și România au început lupta împotriva schimbărilor climatice

© Inquam Photos / George CalinKlaus Iohannis si omologul sau moldovean, Maia Sandu
Klaus Iohannis si omologul sau moldovean, Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis şi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, au început anul 2022 sub semnul luptei împotriva schimbărilor climatice.
CHIȘINĂU, 4 ian - Sputnik. Dacă preşedintele Maia Sandu s-a rezumat deocamdată doar la a atrage atenţia cetăţenilor din Republica Moldova asupra riscurilor presupuse de schimbările climatice, preşedintele de la Bucureşti a făcut un pas mai departe.
Marţi, 4 ianuarie, preşedintele Iohannis a înfiinţat un grup de lucru în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, dedicat exclusiv rezolvării chestiunii schimbărilor climatice.
„Primul obiectiv al grupului de lucru constă în elaborarea unui cadru de abordare integrată a schimbărilor climatice la nivelul țării noastre. Astfel, vor fi identificate o serie de priorități cheie pentru România în combaterea schimbărilor climatice, pe termen mediu și lung. Rezultatele consultărilor din grupul de lucru vor fi prezentate constant publicului și înaintate Guvernului pentru a contribui la fundamentarea strategiilor și planurilor naționale privind schimbările climatice, care trebuie finalizate de Guvern în perioada 2022-2023”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale române, urmează ani în care la nivelul Uniunii Europene şi nu numai, va avea loc o „reajustare a priorităţilor şi politicilor climatice” cu consecinţe asupra economiei şi vieţii fiecăruia dintre noi.
Deşi majoritatea cetăţenilor europeni văd deja aceste măsuri reflectate în criza energetică şi facturile mari, tonul comunicatului prezidenţial este unul optimist: schimbarea va aduce şi o climă mai curată, şi o energie mai „verde”, ba chiar şi locuri noi de muncă. Chiar echipa de experţi ce va fi stipendiată de Cotroceni ca să reflecteze asupra politicilor „verzi” trebuie să fie un argument în acest sens.
Bogdan Duca - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Editoriale
Rusofobia ca românofobie
Fluxul de știri
0