Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Te-ai vaccinat cu Johnson&Johnson? Vezi ce țară nu mai recunoaște certificatul

© REUTERS / Dado RuvicVaccinul Johnson & Johnson
Vaccinul Johnson & Johnson - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Abonare
O țară din Europa nu mai recunoaște certificatele verzi obținute în urma imunizării cu serul Johnson&Johnson.
CHIȘINĂU, 4 ian - Sputnik. Începând de luni, Austria nu mai recunoaște certificatele verzi obținute în urma vaccinării cu Johnson&Johnson. Decizia a fost luată de guvernul austriac după ce ar fi primit date suplimentare care sugerează că vaccinul Johnson&Johnson ar avea o eficacitate mai redusă față de noua variantă „omicron”, spre deosebire de vaccinurile ARN mesager, scrie Agerpres.
Astfel, persoanele care s-au imunizat cu acest ser în Austria au primit notificare că începând cu 3 ianuarie, certificatul lor de vaccinare nu mai este valabil și că este necesar să-și administreze doza booster cu un vaccin ARN mesager, Pfizer sau Moderna.
Este de menționat faptul că cercetătorii sud-africani, în colaborare cu compania Johnson&Johnson, au susținut recent că o a doua doză de vaccin Janssen oferă o protecție de 85% în contra variantei „omicron”.
Totuși, sunt și alte țări care au renunțat a administrarea vaccinului Johnson&Johnson. Este vorba despre Danemarca, Finlanda și Slovenia.
Тест на COVID-19 на фоне надписи Омикрон - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2022
Coronavirus
Oamenii de știință au determinat cât de mult „omicron” afectează plămânii
Fluxul de știri
0