Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Avertisment: Utilizarea lichidelor inflamabile la aprinderea sobelor este periculoasă

Avertisment: Utilizarea lichidelor în aprinderea sobelor este periculoasă
Abonare
Specialiștii avertizează că utilizarea lichidelor ușor inflamabile la aprindere focului în sobă este periculoasă. Pentru evitarea situațiilor de risc, oamenii sunt îndemnați să verifice sursele de încălzire înaintea exploatării.
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a atenționat populația despre pericolul producerii incendiilor în urma nerespectării regulilor de exploatare a sobelor.

"În exploatarea sobelor și a instalațiilor de încălzit, utilizarea lichidelor ușor inflamabile la aprinderea focului reprezintă un pericol. Oamenii sunt îndemnați să verifice sursele de încălzire înaintea utilizării acestora", a spus Liliana Pușcașu.

Chiar dacă s-a diminuat numărul cazurilor tragice de intoxicare cu "gazul de cahlă" înregistrate în țara noastră, specialiștii spun că anume sobele defecte sau care nu au fost curățate sunt cauza principală a intoxicării cu monoxid de carbon.

"Cel puțin o dată pe an, soba trebuie curățată înainte de exploatare. Așadar, când se termină sezonul de încălzire, o dată cu curățenia generală este recomandat să văruim sobele, deoarece doar așa putem vedea fisurile prin care este emanat fumul toxic", a recomandat ofițerul de presă al IGSU.

Liliana Pușcașu a subliniat că, în 2022, IGSU pregătește proiecte sociale deosebite pentru cetățenii moldoveni, iar tradiționalele campanii de informare pentru prevenirea situațiilor de risc vor continua și în noul an.
Fluxul de știri
0