Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuratura Anticorupție contestă arestul la domiciliu emis pe numele lui Igor Popa

© SputnikProcuratura Anticorupție
Procuratura Anticorupție - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Abonare
Procuratura Anticorupție contestă arestul la domiciliu emis pe numele lui Igor Popa, șefului oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău.
CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Procurorii anticorupție se arată nemulțumiți de decizia Judecătoriei Ciocana prin care Igor Popa a fost plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile.
Asta după ce ieri Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis parțial demersul procurorilor privind aplicarea măsurii preventive fiind aplicat arest la domiciliu pentru 20 de zile în privința șefului oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău.
"Procuratura Anticorupție va contesta astăzi, 12 noiembrie 2021, hotărârea instanței de judecată privind aplicarea măsurii preventive - arestul la domiciliu. Recursul va fi examinat de Curtea de Apel Chișinău, la data și ora pe care o va stabili", se arată în comunicatul de presă emis de Procuratura Anticorupție.
Amintim că marți, 9 noiembrie, Igor Popa a fost reținut pentru 72 de ore. Asta după ce procurorii și ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI au desfășurat percheziții la domiciliul său. Potrivit Procuraturii Anticorupție, acțiunile de urmărire penală se desfășoară într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogățirii ilicite.
Șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, a fost procuror general adjunct în perioada guvernării PDM. El și-a început activitatea la 25 de ani în calitate de anchetator în Procuratura sectorului Râşcani al Capitalei.
Din 2002 până în 2010 a ocupat mai multe funcţii importante în Secţia exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale, ajungând şeful subdiviziunii. Popa a mai fost și procuror pentru misiuni speciale din cadrul Procuraturii Generale.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Societate
Șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău a fost plasat în arest la domiciliu
Fluxul de știri
0