Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politolog: Primarul Chișinăului ar putea ajunge victimă a represaliilor politice

© Sputnik / Mihai CarausPrimăria Chișinăului
Primăria Chișinăului - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Abonare
Analistul a apreciat inițiativa primarului Capitalei de a crea o nouă platformă politică și a prognozat un scenariu în care autoritățile reprezentate de partidul Acțiune și Solidaritate ar putea vedea un concurent în această forță.
CHIȘINĂU, 4 ian – Sputnik. La finele anului 2021, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat crearea unui nou proiect politic – ”Mișcarea Alternativă Națională”. Edilul-șef al Capitalei a făcut anunțul la briefingul din 30 decembrie de la Primărie.
Ceban a declarat că Moldova nu a mai avut până acum o guvernare atât de proastă, iar oamenii așteaptă schimbări. Potrivit acestuia, în Moldova nu există o altă forță care ar putea să devină o alternativă pentru actuala putere.
Însă politologul Boris Șapovalov și-a exprimat în studioul Sputnik Moldova temerea că primarul Capitalei ar putea fi supus unor presiuni din partea puterii.
„Eu nu știu ce gânduri au Maia Sandu și staff-ul ei, nu știu ce gânduri au astăzi cei de la Procuratura Generală și ce dosare i se pot intenta lui Ion Ceban. Pentru că o persoană care se ocupă de treburi gospodărești întotdeauna poate fi acuzată de ceva”, a spus interlocutorul.
În opinia lui Şapovalov, un semnal îngrijorător a fost situația cu reținerea lui Alexandru Stoianoglo, și anume aceasta îi permite expertului să afirme că și împotriva primarului Chișinăului este posibilă realizarea unei comenzi politice.
„Ceban este unul dintre liderii proeminenți pe flancul stâng, care a obținut rezultate concrete în perioada în care conduce Primăria, însă el își permite să critice autoritățile și președintele, asta provoacă o reacție de furie”, a menționat expertul.
În concluzie, politologul a adăugat că anume popularitatea lui Ceban și criticile sale la adresa puterii ar putea servi drept punct de plecare pentru fabricarea unor dosare penale împotriva lui.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Politică
Ultima oră! Primarul Chișinăului Ion Ceban înființează o mișcare politică de alternativă
Fluxul de știri
0