Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O nouă învinuire pe numele lui Plahotniuc: Conducea o organizație criminală

© Sputnik / Miroslav RotariProtest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019
Protest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Abonare
Procuratura Anticorupție scoate la iveală detalii din dosarul „Frauda Bancară”.
CHIȘINĂU, 4 ian - Sputnik. Fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc este acuzat de un nou episod în dosarul „Frauda Bancară”. Acestuia îi sunt incriminate trei capete de acuzare.

„Noul episod incriminat lui Vladimir Plahotniuc are ca referință perioada 24 noiembrie 2014 - 29 iunie 2015, atunci când numitul, acționând ca conducător al organizației criminale, fiind beneficiar efectiv și gestionar prin persoane interpuse al mai multor companii nerezidente, a primit în conturi, prin intermediul companiilor rezidente fondate de Ilan Șor, prin persoane interpuse, mijloace financiare în sumă de 21 de milioane de dolari, care aveau ca origine, credite bancare obținute fraudulos de la „Banca de Economii” SA”, anunță Procuratura.

În cadrul urmăririi penale s-a constatat că Plahotniuc a achiziționat din aceste mijloace financiare un avion pe care l-a utilizat în interese personale și în interesele organizației criminale, pe care ulterior l-a înstrăinat unor persoane terțe.
„Anterior în cadrul aceleiaşi cauze penale, Vladimir Plahotniuc, a fost pus sub acuzare, incriminândui-se comiterea infracțiunilor de crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie săvârșită în proporţii deosebit de mari și spălarea banilor săvârşită de o organizaţie criminală, în proporţii deosebit de mari”, mai este precizat în comunicatul Procuraturii.
Totodată, în privința lui Plahotniuc rămâne în continuare valabilă măsura preventivă sub formă de arest preventiv.
Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Politică
Un nou dosar pe numele lui Plahotniuc și un fost deputat PD anunțat în căutare
Fluxul de știri
0