Comisia Europeană: Un nou program de asistență financiară pentru Moldova

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaComisia Europeană
Comisia Europeană - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Abonare
Comisia Europeană îi va oferi Moldovei asistență macrofinanciară în sumă de 150 de milioane de euro.
CHIȘINĂU, 4 ian – Sputnik. Comisia Europeană a adoptat, la solicitarea Republicii Moldova, un nou program de asistență macrofinanciară, în sumă de 150 de milioane de euro, acesta urmând să fie aprobată de Parlamentul European și țările Uniunii Europene, potrivit unei declarații a CE.
”La solicitarea Republicii Moldova, Comisia Europeană a adoptat marți propunerea pentru o nouă operațiune de asistență macrofinanciară în sumă de până la 150 de milioane de euro, din care 30 de milioane de euro sub formă de granturi și 120 de milioane euro sub formă de împrumuturi pe termen mediu, în condiții favorabile de finanțare”, este precizat într-un comunicat al CE.
Instituția europeană menționează că noul program va fi o continuare a inițiativelor precedente în cadrul cărora Moldovei i-au fost alocați 160 de milioane de euro.
”Asistența macrofinanciară propusă astăzi de UE, care mai urmează să fie aprobată de către Parlamentul European și Consiliu înainte de a intra în vigoare și a fi realizate plățile, va completa noul program al FMI pentru țară... Ea va ajuta Moldova să-și acopere o parte din necesitățile de finanțare externă în următorii doi ani”, mai este menționat în declarația CE.
dolari americani - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Economie
Republica Moldova va primi peste 80 de milioane de dolari - de unde și în ce scop
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a scris pe Twitter că fondurile alocate vor ajuta Moldova să „stabilizeze economia țării”, să pună economia „pe calea redresării” și să realizeze „reformele necesare”.
Fluxul de știri
0