Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Republica Moldova va primi peste 80 de milioane de dolari - de unde și în ce scop

© Sputnik / Mihail Kutuzovdolari americani
dolari americani - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Abonare
Republica Moldova urmează să primească peste 80 de milioane de dolari din partea FMI. Iată în ce scop vor fi utilizații banii.
CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. FMI a aprobat ieri solicitarea autorităților Republicii Moldova privind programul de reforme economice post-COVID. Programul va fi finanțat în baza Mecanismului extins de creditare (ECF) și Mecanismului de finanțare extinsă (EFF).
Astfel, Fondul Monetar Internațional urmează să deburseze Republicii Moldova aproximativ 84,4 milioane dolari.
”Plățile totale preconizate în cadrul mecanismelor ECF și EFF pe o perioadă de 40 de luni se vor ridica la aproximativ 590,6 milioane dolari. În perioada următoare, Guvernul va trebui să implementeze politici capabile să atenueze impactul pandemiei și să impulsioneze dezvoltarea economică”, este menționat în comunicatul emis de Ministerul Finanțelor.
Potrivit Ministerului Finanțelor, noul program este orientat spre susținerea redresării post COVID-19, abordarea nevoilor stringente de dezvoltare și consolidarea cadrelor instituționale ale Republicii Moldova.
”Reformele structurale prevăzute în condițiile Acordului vor avea drept scop fortificarea statului de drept, lupta anticorupție și consolidarea administrării bugetar-fiscale, ceea ce ar impulsiona creșterea rapidă și durabilă a veniturilor Republicii Moldova”, se mai arată în comunicat.
Fondul Monetar Internațional - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Economie
FMI va acorda Republicii Moldova un suport de peste 560 de milioane de dolari
Fluxul de știri
0