Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Atenție, turiști: Cipru înăsprește regulile de intrare în țară

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaКипр сегодня
Кипр сегодня - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Abonare
Cipru înăsprește regulile de intrare în țară din cauza înrăutățirii situației epidemiologice de pe insulă și a răspândirii tulpinii omicron.
CHIȘINĂU, 4 ian - Sputnik. Începând de marți, 4 ianuarie, toți cei care sosesc în Cipru, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, vor trebui să dețină și rezultatul negativ al testului PCR efectuat cu 48 de ore înainte de plecare. Decizia a fost luată de Consiliul de Miniștri al Ciprului, iar măsura va fi valabilă până pe 15 ianuarie.

„Din 4 ianuarie, de la ora 23:00, pasagerii cu vârsta de peste 12 ani care sosesc în Republica Cipru trebuie să treacă testul de laborator PCR cu 48 de ore înainte de plecare. Decizia se aplică tuturor pasagerilor, indiferent dacă au fost vaccinați anterior", a comunicat Ministerul Sănătății din Cipru.

Această cerință se aplică și acelor pasageri care călătoresc pe 4 ianuarie sau mai târziu, dar au completat cardul de zbor către Cipru (CyprusFlightPass) cu 48 de ore înainte de 4 ianuarie, a mai precizat instituția.

„Vă amintim că, la sosire, toți pasagerii, indiferent de vaccinare, sunt supuși unui test de laborator PCR, costul fiind achitat de pasager”, a precizat ministerul.

Moldova este inclusă de Cipru în lista țărilor din zona „gri”. Călătorii care sosesc în Cipru din astfel de zone trebuie să stea 14 zile în izolare sau 7 zile, în cazul în care vor efectua un test PCR în a 7-a zi, iar acesta va avea rezultat negativ. Informațiile despre rezultatul testului vor fi introduse în CyprusFlightPass.
frontieră - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Coronavirus
Noi reguli de intrare în Republica Moldova: Măsura îi vizează și pe cei vaccinați
Fluxul de știri
0