Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Noi reguli de intrare în Republica Moldova: Măsura îi vizează și pe cei vaccinați

© Sputnik / Miroslav Rotarifrontieră
frontieră - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Abonare
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a anunțat noi reguli de intrare în Republica Moldova. Iată despre ce e vorba.
CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Persoanele care vin în Republica Moldova din zone roșii vor fi obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR la COVID-19.
Măsura vizează atât persoanele nevaccinate, cât și pe cele vaccinate. Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței de ieri a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.
Astfel, din data de 27 decembrie se vor aplica noi măsuri de prevenire şi control al infecției COVID-19, la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova. Persoanele care vin în țara noastră şi s-au aflat în ultimele 14 zile în una sau mai multe ţări din zona roșie (inclusiv prin tranzit), vor fi obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19.
Potrivit unui comunicat emis de Guvern, testul trebuie efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării, în cazul persoanelor care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, în cazul celor care călătoresc cu mijloace de transport propriu.
Acesta va trebui efectuat atât de către persoanele nevaccinate, cât și de cele vaccinate.
Începând cu 24 decembrie, Ministerul Sănătății va întocmi o listă a statelor din zona roșie, care va fi actualizată odată la șapte zile.
Totodată, potrivit hotărârii CNESP, cetățenii care nu au vizitat țările din zona roșie vor putea intra în continuare în Republica Moldova fără restricții cu prezentarea unuia dintre următoarele documente: certificatul de vaccinare, testul PCR sau rapid negativ sau concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19. Cei care nu dețin actele respective vor fi obligați să respecte regimul de izolare pentru o durată de 14 zile.
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Societate
Noi restricții în Moldova: Ce a decis Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică
Fluxul de știri
0