Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au pus punct în scandalul cu banii numărați de Dumitru Robu: Ce a decis procurorul de caz

© Photo : Facebook / Dodon IgorDumitru Robu
Dumitru Robu - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Abonare
Procurorul de caz desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat că decizia poate fi contestată în termenul legal.
CHIȘINĂU, 4 ian - Sputnik. Procesul penal inițiat anterior pe numele procurorul general interimar, Dumitru Robu, a fost clasat. Se întâmplă după ce, anterior, Robu a apărut într-un video în care numără o sumă de bani. Procurorul de caz desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat că imaginile video apărute în unele surse mass-media, cu implicarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, nu şi-au găsit confirmare.
”La 03 ianuarie 2022, procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor pentru examinarea acţiunilor pretins ilegale ale Procurorului General interimar, Dumitru Robu, manifestate prin acţiuni coruptibile, ca urmare a imaginilor video difuzate în unele surse mass-media, a dispus refuzul în pornirea urmăririi penale pe acest caz, iar procesul penal inițiat a fost clasat”, este anunțat în comunicatul emis de Procuratura Anticorupție.
Procuratura mai menționează că probele date nu confirmă faptul săvârșirii unor infracțiuni de corupţie sau conexe celor de corupție. Decizia procurorului de caz poate fi contestată.
Amintim că în data de 18 noiembrie pe adresele electronice ale redacțiilor de știri a fost expediat un video în care Dumitru Robu ține în mână o sumă de bani, iar expeditorul precizează că aceasta ar fi mită pentru soluționarea unui dosar de corupție cu implicarea unui funcționar public. Acest video a ajuns și pe poșta redacției noastre, însoțit de următorul mesaj.
”Imagini exclusive cu procurorul general interimar Dumitru Robu, care primește sume mari de bani în calitate de mită pentru a influența soluționarea unui dosar de pretinsa corupție a unui funcționar, documentat de Procuratura Anticorupție, pe perioada când Robu deținea funcția de adjunct al Procuraturii mun. Chișinău, responsabil de domeniul judiciar. Ca rezultat al acestei acțiuni, funcționarul respectiv a fost achitat”, este precizat în mesajul de însoțire a imaginilor video.
Potrivit lui Robu, imaginile au fost filmate în perioada mai – iunie 2020, în casa părinților cetățeanului Sergiu Șeptelici, care locuiește în vecinătatea socrilor procurorului general interimar.
El mai spune că acea persoană ar fi procurat un automobil de la cumnatul său Ghenadie Ghețiu și pentru că acesta se afla la acel moment în Italia, banii pentru autoturism i-ar fi primit Dumitru Robu. Potrivit acestuia, ar fi vorba de o sumă de zece mii de euro, care după primire a fost depusă pe contul bancar și transferată cumnatului său în Italia.
Dumitru Robu este de părere că în spatele răspândirii acestui video ar sta persoane „care au înțeles că tragerea lor la răspundere penală este inevitabilă”. Iar asta după acțiunile din ultima perioadă, intervențiile în forță asupra mai multor persoane corupte, activizarea investigațiilor în cazurile de rezonanță sporită, inițiativele de extrădare a mai multor figuranți în dosare de corupție, spălare de bani și altele.
Dumitru Robu - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Politică
Procurorul general interimar, acuzat de luare de mită: Ce spune Dumitru Robu - VIDEO
Fluxul de știri
0