Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procurorul general interimar, acuzat de luare de mită: Ce spune Dumitru Robu - VIDEO

Dumitru Robu - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procurorul general interimar Dumitru Rubu a reacționat la imaginile video apărute în presă în care ține în mână o sumă de bani.
CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. Procurorul general interimar, Dumitru Robu, crede că este ținta unor acțiuni de manipulare a opiniei publice și a compromiterii propriei imagini, dar și a altor colegi de-ai săi.
Reacția procurorului general interimar vine după ce în această dimineață, pe adresele electronice ale redacțiilor de știri a fost transmis un video în care Dumitru Robu ține în mână o sumă de bani, iar expeditorul precizează că aceasta ar fi mită pentru soluționarea unui dosar de corupție cu implicarea unui funcționar public. Acest video a ajuns și pe poșta redacției noastre, însoțit de următorul mesaj.

„Imagini exclusive cu procurorul general interimar Dumitru Robu, care primește sume mari de bani în calitate de mită pentru a influența soluționarea unui dosar de pretinsa corupție a unui funcționar, documentat de Procuratura Anticorupție, pe perioada când Robu deținea funcția de adjunct al Procuraturii mun. Chișinău, responsabil de domeniul judiciar. Ca rezultat al acestei acțiuni, funcționarul respectiv a fost achitat.”, este precizat în mesajul de însoțire a imaginilor video.

Potrivit lui Robu, imaginile au fost filmate în perioada mai – iunie 2020, în casa părinților cetățeanului Sergiu Șeptelici, care locuiește în vecinătatea socrilor procurorului general interimar.
Acesta mai spune că acea persoană ar fi procurat un automobil de la cumnatul său Ghenadie Ghețiu și pentru că acesta se afla la acel moment în Italia, banii pentru autoturism i-ar fi primit Dumitru Robu. Potrivit acestuia, ar fi vorba de o sumă de zece mii de euro, care după primire a fost depusă pe contul bancar și transferată cumnatului său în Italia.
În reacția sa cu privire la imaginile apărute pe rețele, Robu susține că circumstanțele descrise au suport probatoriu, fiind cunoscute de mai multe persoane.

„Pentru a exclude careva interpretări în calitate de persoană vizată voi solicita personal Consiliului Superior al Procurorilor să desemneze un procuror care va investiga circumstanțele cazului. Totodată, în calitate de cetățean voi sesiza organele de drept pentru a investiga circumstanțele efectuării înregistrării video fără acordul meu, sub aspectul încălcării inviolabilității vieții personale”, este precizat în reacția procurorului general interimar.

Acesta este de părere că în spatele răspândirii acestui video ar sta persoane „care au înțeles că tragerea lor la răspundere penală este inevitabilă”. Iar asta după acțiunile din ultima perioadă, intervențiile în forță asupra mai multor persoane corupte, activizarea investigațiilor în cazurile de rezonanță sporită, inițiativele de extrădare a mai multor figuranți în dosare de corupție, spălare de bani și altele.
Fluxul de știri
0